Az autizmus spektrumzavar, állapotok széles spektrumát felölelő gyűjtőfogalom, a spektrumzavar (a kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van) egy idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokban nyilvánul meg. Bár az eredete ismeretlen, a genetikai tényezők fontosnak tűnnek. Okait jelenleg is kutatják.

MIK AZ AUTIZMUS JELEI ÉS TÜNETEI?


Az autizmussal élő gyermekek közepes vagy erős jeleket és tüneteket mutathatnak attól függően, hogy hol vannak az autizmus spektrumában. A gyermek már csecsemőkorában elkezdheti megjeleníteni az autizmus jeleit.

A gyakori tünetek közé tartozik a…

 • Küzd a társadalmi környezetben és nehezebben kommunikál másokkal
 • Csalódás apró változtatásokkal
 • Ismétlődő szokások és viselkedések
 • Problémák mások érzelmeinek megértésében és empátiában
 • Képtelenség szemkontaktust tartani
 • Extrém érzelmi reakciók
 • Gyenge hallgatási készség
 • Szó szerint értelmezi a dolgokat
 • Problémái vannak az utasítások elfogadásával


GYÓGYÍTHATÓ AZ AUTIZMUS?


Az autizmusra nincs gyógymód. Semmilyen gyógyszer nem tudja kezelni vagy gyógyítani az autizmust.

Központunkban elérhető programunk azonban segít az autizmussal szembeni kognitív képességek növelésében, ami megkönnyíti a tanulást, az olvasást, az információk memorizálását, valamint az iskolában és az iskolán kívül tevékenységeket.


KINŐHETŐ AZ AUTIZMUS?


A kutatások azt mutatják, hogy néhány gyermek kinőhet az autizmus diagnózisából. Az autizmussal diagnosztizált gyermekek többsége azonban felnőttkorában is küzdeni fog.


SEGÍTHET AZ AGYTRÉNING AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐKNEK?


Kutatásaink azt mutatják, hogy a gyenge kognitív készségek negatívan befolyásolhatják az autista emberek mindennapi életét.

Kognitív képességeinkre támaszkodunk szinte minden tevékenységünk során, beleértve a tanulást, az olvasást, az információfeldolgozást, a másokkal való interakciót stb.

Programunk, az autizmussal élő diákoknak segített megtapasztalni az életet megváltoztató előnyöket azzal, hogy jelentősen növeljük kognitív képességeiket annak ellenére, hogy nem kezeljük az autizmust.


AZ ÜGYFELEKKEL KAPCSOLATOS TAPASZTALATAINK AZ AUTIZMUS SPEKTRUMÁRÓL


Kilenc év alatt 1049 autista gyermek és felnőtt végezte el világszerte a BrainRx programot. Megmértük a kognitív képességeiket tréning előtt és után.

Az eredmény itt látható:

 • Ezeknél az ügyfeleknél a legdrámaibb javulást a hosszú távú memória, a fenntartható figyelem és a hallási feldolgozás tapasztalta.
 • A hosszú távú memória átlagosan 3,3 évvel javult az agytréninget követően.
 • A kognitív készségek teljesítményének átlagos növekedése 3,2 év volt.

Több mint 35 éves fejlesztés és kutatás van programunk mögött és az út során folyamatosan módosították őket, hogy segítsenek az eredmények maximalizálásában. Forduljon hozzánk még ma a kezdéshez!

Első lépésként kérjen időpontot, hogy fel tudjuk mérni a kognitív képességeket és fejlesztendő területeket a Gibson-teszttel: