A tanulási zavarok nagyon gyakoriak a gyermekek és a felnőttek körében.

Ha segítséget keres az iskolában küzdő gyermeknek vagy felnőttnek, valószínűleg már tudja, hogy két tényező járul hozzá a sikeres tanuláshoz:

 • Erős oktatási tartalom
 • Erős kognitív készségek a tartalom feldolgozásához

Az agy a kognitív képességek alapkészletét használja az iskolában, a munkában és az életben való gondolkodáshoz, tanuláshoz és mentális feladatok elvégzéséhez. Ezek a készségek magukban foglalják a figyelmet, a memóriát, a hallási feldolgozást, a vizuális feldolgozást, a logikát és az érvelést, valamint az általános feldolgozási sebességet. És mivel ezek a készségek együtt működnek, még egy gyenge készség is akadályozhatja a gondolkodást, a tanulást és a teljesítményt.

Központunkban alkalmazott agytréning program erősíti a gyenge kognitív készségeket egy sor kihívást jelentő, de élvezetes mentális edzéssel, amely játékszerű gyakorlatokból áll. Az eredmény? A kognitív teljesítmény drámai javulása.

KOGNITÍV FEJLESZTÉSEK TANULÁSI ZAVAROKKAL KÜZDŐ GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK SZÁMÁRA


Kilenc év alatt 2449 gyermek és felnőtt végezte el a BrainRx programot világszerte
tanulási zavarokkal diagnosztizálva.
Ezen ügyfelek kognitív teljesítményét az agyi edzés előtt és az agyi edzés után is megmérték.

Íme, az eredmény:

 • A 2449 kliens közül, akik tanulási zavarokkal érkeztek, a legdrámaibb javulást a hallási feldolgozás, a hosszú távú memória és a széles figyelem jelentette.
 • Az olvasási siker alapjául szolgáló hallási feldolgozás átlagosan 4,9 év alatt javult.
 • Az életkorral egyenértékű kognitív készségek teljesítményének átlagos növekedése 3,3 év volt.

Lássuk az eredményt grafikonon:

TEGYE MEG AZ ELSŐ LÉPÉST A KOGNITÍV FEJLESZTÉSEK FELÉ


Ha úgy gondolja, hogy a kognitív készségek fejlesztése és az agyi tréning segíthet egy kicsit megkönnyíteni az Ön vagy egy szeretett személy életét, akkor vegye fel velünk a kapocsolatot és jelentkezzen be kognitív tesztünkre. A teszt, körülbelül egy órát vesz igénybe és hatalmas betekintést nyújt nekünk kognitív erősségeibe és gyengeségeibe. Készen áll arra, hogy javítsa életét agyi edzésprogramjaink segítségével !


TANULÁSI ZAVAROK


MELYEK A TANULÁSI ZAVAR JELEI ÉS TÜNETEI?


A tanulási zavarban vagy rendellenességben szenvedő gyermek általában többféle tanulási zavar jeleit és tüneteit mutatja.

A tanulási zavar gyakori jelei és tünetei:

 • Olvasási és írási küzdelmek
 • Küzdelem a matematikával
 • Probléma az idő megmondásával
 • Memória problémák
 • Rossz figyelemelhárítás
 • Általános teljesítményküzdelmek az iskolában
 • Képtelenség szervezett maradni
 • Rossz kéz-szem koordináció
 • Nehézségek az utasítások követésében


GYÓGYÍTHATÓ-E A TANULÁSI ZAVAR?


A tanulási zavarra nincs gyógymód. Az orvostudomány használata tanulási zavar kezelésére ritka, de különböző típusú beavatkozások segíthetnek a tanulásban akadályozott gyermekeknek. A lehető legkorábbi beavatkozás segített csökkenteni a tanulási zavarok hatását sok ember életében.


KINŐHETŐ A TANULÁSI NEHÉZSÉG?


A tanulási nehézségekkel vagy rendellenességgel küzdő gyermekek nem fogják kinőni. Néhány szülő úgy gondolja, hogy gyermeke túlnő a tanulási fogyatékosságon vagy zavaron, ami sajnos nem igaz. Ez az egyik legnagyobb mítosz a tanulási zavarokkal kapcsolatban.

Valójában sok tanulási zavar továbbra is fennáll a gyermekkel az iskola folyamán és felnőttkoráig.

A Genius Tudásközpont célja a gyermek tanulással, olvasással, írással, odafigyeléssel stb. való küzdelmének okának azonosítása és kezelése.


HOGYAN SEGÍTHETEK GYERMEKEMNEK TANULÁSI NEHÉZSÉGEIBEN?


Számos beavatkozással próbálnak segíteni a tanulásban akadályozott gyermekeknek.

A tanulásban akadályozott gyermek megsegítésének kulcsa egy olyan beavatkozás alkalmazása, amely a gyermek küzdelmének kiváltó okára összpontosít, mivel sok beavatkozás csak azokat a tüneteket kezeli, amelyek „elfedhetik” a gyermek gyengeségeit.

A tanulási kihívások körülbelül 80% -át egy vagy több gyenge kognitív készség okozza, amelyeket a gyermek a tanuláshoz és az iskolában és az iskolán kívüli teljesítményhez használ. Ha meg tudja erősíteni a gyermek alapvető kognitív készségeit, a tanulás és az élet sokkal könnyebbé válik.

Ezért egyre több család fordul agytréning programhoz, hogy gyermeke új tanulási, olvasási, odafigyelési, információfeldolgozási képességét új szintre emelje.


SEGÍT -E A KORREPETÁLÁS A TANULÁSBAN AKADÁLYOZOTT VAGY ZAVAROS GYERMEKEKNEK?


A korrepetálás hasznos lehet a tanulásban akadályozott gyermekek számára, de nem tárja fel és nem foglalkozik azzal, hogy mi okozza gyermekének a tanulással való küzdelmet.

Ügyfeleink azért tapasztalják jobb agyi teljesítményüket, mert egy alapszintű agyi készségvizsgálattal kezdjük, hogy megértsük az agy alapterületeit, amelyek jól teljesítenek, és az agyi készségeket, amelyek nem teljesítenek.

A klinikus által végzett agyi edzésgyakorlatok segítségével új és magasabb szintű teljesítményre vonjuk be és erősítjük ügyfeleink gyenge készségeit. És amikor az agyi készségek erősebbek, akkor a tanulási, olvasási, emlékezési és odafigyelési képességünk is megerősödik.

Ezeknek az alapvető készségeknek a megerősítésével a tanulás (és korrepetálás) könnyebbé válik, mert agyunk most már felkészült az információk tetszés szerinti feldolgozására, megőrzésére és újrafelhasználására.

Tudjon meg többet a BrainRx agytréning programunkról, vegye fel velünk még ma a kapcsolatot.

 

Első lépésként kérjen időpontot, hogy fel tudjuk mérni a kognitív képességeket és fejlesztendő területeket a Gibson-teszttel: