Pszichológiai foglalkozások

Kapcsolat

Egyéni és csoportos pszichológiai foglalkozások

Egyéni foglalkozások

Egyéni foglalkozások esetében először mindig a szülőkkel találkozom személyesen, ahol átbeszéljük a gyermeket érintő nehézségeket, valamint a gyermek fejlődéstörténetét. Néhány esetben elegendő 1-2 alkalmas szülőkonzultáció/tanácsadás, ahol átbeszéljük a lehetséges megoldásokat, erőforrásokat az aktuális problémahelyzethez. Amennyiben a beszélgetés során úgy ítéljük meg, hogy a gyermeknek egyéni pszichológiai foglalkozás javasolt, ez esetben a szülőkonzultációt követi a gyermekkel való kétszemélyes foglalkozás, ahol a teljes figyelmem a gyermeké tud lenni, amely intenzívebb munkára ad lehetőséget.

Pszichológiai vizsgálóeljárásokat alkalmazok a gyermek egyéni problémájához igazodva, melyek segítségével igyekszem kideríteni, hogy mi állhat a nehézségeinek hátterében. Az egyéni foglalkozásokra teljes titoktartás vonatkozik, így teljes bizalmi légkörben tudunk dolgozni. A felmérés általában 3-4 alkalmat vesz igénybe, ezt követően újra a szülőkkel ülök le beszélgetni, hogy megosszam a vizsgálat eredményeit és megbeszéljük az esetleges fejlesztés menetét. 

Milyen tünetekkel, kérdéses területekkel fordulnak hozzám a leggyakrabban?

  • szorongásos panaszok
  • magatartási problémák
  • beilleszkedési problémák
  • alvásproblémák
  • önértékelési problémák
  • serdülőkori nehézségek
  • iskolai élet nehézségei
  • testi panaszok (amennyiben nincs szervi ok)

Egyéni foglalkozásra való bejelentkezés az alábbi telefonszámon lehetséges:
0036309325612

Csoportos foglalkozások

 Sokszínűbb, szórakoztatóbb tud lenni a gyerekek számára. Nagyon sokat tudnak egymástól tanulni, fejlődni. A csoportos közeg egy nagyon jó lehetőség a viselkedésrepertoár kibővítésére, a személyiségük fejlesztésére és az önismeretre. Állandó jelleggel működő csoportjaink: önismereti csoportok, készségfejlesztő csoportok (autizmus specifikus), ADHD – készségfejlesztő csoport. Csoportjaink különböző korosztályokban indulnak, óvodás kortól egészen serdülő korig várjuk a gyermekeket. 

Jelenleg induló csoportjainkról érdeklődjön az alábbi telefonszámon:

0036309325612

Pszichológus a Genius Tudásközpontban

Bemutatkozás

Németh-Koczmann Alexandra vagyok, pszichológus. 2016 óta foglalkozom gyermekek és serdülők lelki problémáinak diagnosztikájával, a háttérben meghúzódó okok feltárásával, valamint terápiájával.

Pszichológus alapdiplomámat 2015-ben szereztem meg a Károli Gáspár Református Egyetemen, majd 2017-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a mesterdiplomámat.
2017 óta dolgozom a Pannonhalmi Pedagógiai Szakszolgálatnál.

Egyéni foglalkozások mellett csoportos önismereti és személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartok, valamint nevelési kérdésekben tanácsadást tartok a szülőknek. Mindemellett szakértői bizottsági tevékenységet is folytatok már több éve. Évente több alkalommal baba-mama klub foglalkozásokon is részt veszek, baba-mama tanácsadásokat is tartok.

Gyakorlati éveim alatt dolgoztam többet között kórházban és javítóintézetben is. Az egyetemi évek alatt több kutatásban is részt vettem, melyeknek témája a hiperaktivitás, illetve az evészavarok voltak. Az elmúlt években több előadást is tartottam szülőknek, gyerekeknek, szakembereknek, valamint óvodáknak és iskoláknak is.

Elérhetőség

 

Győr-Ménfőcsanak, Győri út 109.

Tel.: 0036 30 699 5087

Email: info@geniustudaskozpont.hu

Írj nekünk:

15 + 12 =

Programok

 

Készségfejlesztő csoportok (autizmus specifikus) gyerekeknek

Készségfejlesztő csoportok indulnak (autizmus specifikus) gyerekeknek 2023. 07.10-től központunkban.
Korosztály: 5-7 éves óvodások, 7-9 éves iskolások
Jelentkezési határidő: 2023. 06.30.
Bővebb információ: 06309325612

Önismereti csoportok gyerekeknek

Önismereti csoportok indulnak gyerekeknek 2023. Július 10-től központunkban.
7-9 éves iskolások, 9-11 éves iskolások részére.
Jelentkezési határidő: 2023.06.30.
Bővebb információ: 0630 932 5612

Tanulástechnika és sport tábor

Augusztus utolsó heteiben hangolódjunk és készüljünk együtt egy sikeresebb, örömtelibb tanévre! Igen, lehet a tanulás akár szórakoztató is!
A Genius Tudásközpont 11-14 éves diákok számára szervez tanulástechnika képzéssel egybekötött sporttábort.
Bővebb információ: 06306995087

Genius Tudásközpont 2023 - Minden jog fenntartva.